Volledig scherm
De nieuwe bewoners van de Kinderboerderij Uden © Peter Noy

Twee minivarkentjes op Kinderboerderij Uden

UDEN Kinderboerderij Uden heeft sinds eind vorige week een kleine uitbreiding van de veestal ondergaan in de vorm van twee minivarkentjes. De dieren zijn aangeschaft uit donaties die gedaan werden na afloop van de afscheidsviering van de onlangs op 66-jarige leeftijd overleden vrijwilliger Jan van Gennip.

Volgens het bestuur van de Kinderboerderij was dit een wens van Van Gennip. Het gaat om een zeugje en een borgje, een gecastreerd beertje, van een half jaar oud. Het ene varkentje heet Jan, genoemd naar Jan van Gennip, het andere heeft nog geen naam.   

Geadopteerd

De beide varkentjes zijn inmiddels geadopteerd, zoals zoveel dieren op de kinderboerderij. Daarmee kunnen bedrijven of particulieren en tegemoetkoming geven  in de voerkosten. De Kinderboerderij heeft nog plaats voor enkele vrijwilligers die enkele uren per week willen meewerken bij de dierenverzorging, het schoonmaken van de hokken of meehelpen in de kantine. 

  1. Wachten om als eerste te mogen schaatsen bij Uden on Ice

    Wachten om als eerste te mogen schaatsen bij Uden on Ice

    UDEN - Op het moment dat binnen in een volle zaal de officiële opening werd verricht, mochten de schaatsers al ruim een half uur het ijs op. En daar stonden ze voor in de rij. Onder die wachtenden waren ook Anouk van der Ven (20) en Dion van der A (18). ,,We maken er elk jaar een sport van om als eerste te zijn, en dat is dit keer weer gelukt’', zeggen de twee lachend wanneer ze net hun eerste rondjes hebben gereden. ,,Nu is het ijs nog hard, waardoor je lekker snel gaan.’'