Volledig scherm
Tymon de Laat uit Rotterdam, voorheen uit Nistelrode, gaat muurschilderingen maken op een aantal gebouwen in Bernheze © Tymon de Laat

Tymon de Laat maakt muurschilderingen op panden in Bernheze

BERNHEZE - Kunstenaar Tymon de Laat uit Rotterdam gaat een aantal panden in de gemeente Bernheze voorzien van muurschilderingen. De Laat, oorspronkelijk afkomstig uit Nistelrode, is door de Bernhezer Kunstkring (BKK) gevraagd voor het project in het kader van 25 jaar Bernheze. 

De gemeente  Bernheze heeft toegezegd dat er werken op de drie sporthallen Nistelrode, Heesch en Heeswijk-Dinther mogen komen. Daarnaast is de BKK in gesprek met een aantal ondernemers waaronder Van Tilburg in Nistelrode en HEDI-meubelen in Heeswijk-Dinther.  ,,We willen graag in elke kern een ‘Tymon de Laat’, met mogelijk daarna zelfs een fietsroute ", aldus Mathieu Bosch van de BKK. 

De kunstenaar  heeft inmiddels een begin gemaakt met een muurschildering bij Van Munster in Heesch. De Laat, professioneel kunstenaar uit Rotterdam, heeft Nistelrodese roots. Hij is familie van wijlen troubadour Ad de Laat.