Volledig scherm
PREMIUM
De oude brandweerkazerne aan de Leeuweriksweg in Uden. De brandweer wacht op de bouw van een nieuw ‘spuithuis’aan de Hockeyweg naast het nieuwe politiebureau. © Van Assendelft

Uden blijft kans maken op een post voor de regionale brandweer

UDEN - De nieuwe brandweerkazerne aan de Hockeyweg in Uden wordt kleiner dan oorspronkelijk gepland. Dat komt door het afhaken van de Veiligheidsregio Brabant-Noord,  lees regionale brandweer.  Toch zoekt de Veiligheidsregio nog naar een plek in Uden voor een nevenvestiging. Die kan door plaatsgebrek niet aan de nieuwe Udense kazerne worden vastgebouwd.

Quote

Op de locatie aan de Hockeyweg paste het niet meer

Henk Hellegers, burgemeester

Volgens burgemeester Henk Hellegers zou de regio-huisvesting in de Udense brandweerkazerne bestaan uit kantoren, een werkplaats en oefenruimte. Daar was volgens hem ook voldoende ruimte voor gereserveerd.  De regio zou in Uden  materieel en persluchtapparatuur willen onderhouden. In de loop der tijd wilde de regio meer: een logistiek centrum voor het wassen en schoonmaken van brandweerpakken.  ,,Op de locatie aan de Hockeyweg paste het toen niet meer. Er zou te veel verkeer komen, meer brandweervoertuigen en de draaicirkels pasten niet meer", zegt Hellegers.