Volledig scherm
© rv

Uden gaat door met programma's Sjors Sportief en Creatief

UDEN - Wegens groot succes gaat de gemeente Uden nog zeker twee jaar door met de programma's Sjors Sportief en Sjors Creatief. Kinderen blijken massaal gebruik te maken van de sportieve en creatieve kennismakingslessen, meestal gratis. De deelnemende clubs zien ook meer jonge leden toestromen. 

In ruim honderd gemeenten loopt het programma Sjors Sportief. Uden doet vanaf 2016 mee en dat bevalt uitstekend, aldus wethouder Ingrid Verkuijlen. Aan het begin van het nieuwe seizoen krijgen kinderen een boekje met daarin een overzicht van allerlei clubs en organisaties waar ze gratis mogen komen snuffelen. 

De 28 clubs die meedoen aan Sjors Sportief trokken op die manier afgelopen jaar 1079 kinderen. Daarvan werden er uiteindelijk ook 169 lid van een sportclub. Via het handige broertje - Sjors Creatief - deden 610 Udense kinderen mee. Dat leverde de 11 aanbieders alles bij elkaar 84 nieuwe leden op. 

Tot dusver was het aanbod nog vooral op Uden gericht. De gemeente wil daarom extra energie steken in Volkel en Odiliapeel.