Volledig scherm
© ANP XTRA

Uden in 2020 over op één collecteweek voor goede doelen

UDEN - In navolging van veel andere plaatsen gaat ook Uden volgend jaar over op één gezamenlijke collecteweek voor nagenoeg alle bekende goede doelen. Dat voorkomt dat er bijna wekelijks een nieuwe collectant voor de deur staat. De Udense GoedeDoelenWeek wordt in 2020 begin april gehouden. 

Aan de gezamenlijke Udense collecteweek doen zeker zestien goede doelen mee waaronder het KWF, de Hartstichting, het Longfonds, Rode Kruis, Kinderhulp en de Hersenstichting. ,,Met een paar wat kleinere goede doelen wordt nog gesproken", zegt de woordvoerster van de Udense stichting GoedeDoelenWeek. 

Veiliger 

Op veel andere plaatsen zijn de collectes voor goede doelen al langer gebundeld, onder andere in Volkel en Odiliapeel. In Uden wordt er al enkele jaren over gesproken. ,,We zijn bij dat het nu gelukt is", zegt de woordvoerster. Eén gezamenlijke collecte is prettiger voor de inwoners en veiliger voor de collectanten.  

Vrijwilligers

De organisatie hoopt in week 14 alle 16.200 voordeuren in Uden te bereiken. Alle bewoners krijgen een envelop overhandigd die een week later weer wordt opgehaald. Alles bij elkaar zijn daar zo'n 500 tot 600 vrijwilligers voor nodig. ,,We zijn een heel eind maar we kunnen nog wel vrijwilligers gebruiken", zegt de woordvoerster.