Volledig scherm
De Aldi supermarkt aan de Bitswijk in Uden, door de rechtbank herdoopt in Aldi Noord. © Hans van Alebeek

Uden in hoger beroep tegen uitspraak Aldi-Noord

UDEN - De gemeente Uden gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank over de Aldi-supermarkt aan de Bitswijk. Volgens de rechtbank had Uden die vergunning nooit mogen verlenen en moet de winkel dicht. De gemeente vraagt nu een oordeel van de Raad van State.

Tegelijkertijd is de gemeente in gesprek met alle betrokken partijen om te kijken of er op een andere manier een oplossing gevonden kan worden. Het gaat om de ondernemers Benito van Dijk en Roland de Laak die gelijk kregen in hun bezwaar tegen de ‘Aldi-Noord’. Ook Aldi en de pandeigenaar zijn bij het overleg betrokken. 

Hoop op oplossing door overleg 

Wethouder Franko van Lankvelt hoopt dat de gesprekken tot een oplossing leiden. De gemeente stapt toch naar de rechter omdat anders de beroepstermijn zou verlopen. Als het overleg tot een minnelijke oplossing leidt, wordt het hoger beroep weer ingetrokken, stelt de gemeente. 

Hoewel de rechtbank de beroepskwesties rond Aldi-Noord en Aldi-Zuid (de geplande supermarkt aan de Vijverlaan waar ook bezwaar tegen is) als samenhangend geheel beschouwt, ziet Uden het nog altijd als twee aparte zaken. Volgens de wethouder worden de partijen van Aldi-Zuid daarom niet betrokken bij het overleg in de andere kwestie. ,,Maar als er een oplossing is waar iedereen blij mee is, zijn wij de laatste om dat tegen te houden", zegt hij.