Volledig scherm
Uden gaat de gevaarlijke Land van Ravensteinstraat aanpakken. Conform de wens van de aanwonenden wordt de brede middenberm smaller zodat er aparte fietspaden kunnen komen aan beide zijden van de weg. © Hans van Alebeek

Uden kiest voor aparte fietspaden langs de Land van Ravensteinstraat

UDEN - Burgemeester en wethouders van Uden hebben de knoop doorgehakt: er komen aan beide kanten van de Land van Ravensteinstraat aparte fietspaden te liggen. De aanleg staat voor 2019 gepland en gaat enkele miljoenen euro's kosten. 

Met het besluit komt het college tegemoet aan de grote wens van een meerderheid van de aanwonenden. Die vormden een actiecomité toen bleek dat Uden van plan was om maar aan één kant van de drukke toegangsweg naar Uden een dubbel fietspad aan te leggen. 

Alternatief 

Het actiecomité ontwikkelde vervolgens zelf het alternatief van twee aparte fietspaden dat door de gemeente verder is uitgewerkt. Tijdens een inloopavond in oktober dit jaar bleek al een ruime meerderheid het meest voor deze variant te voelen. Om de twee fietspaden te kunnen realiseren moet de bestaande middenberm een stuk smaller gemaakt worden. 

Het actiecomité en de aanwonenden worden komende dagen door de gemeente nader geïnformeerd. De aanpak van de Land van Ravensteinstraat is nodig omdat de eerder uitgevoerde reconstructie in 2013 allerlei gevaarlijke situaties opleverde. Door de aanpassing ten behoeve van de snelle HOV-bussen voelden fietsers zich niet veilig op de smalle weg. Dat probleem is met aparte fietspaden voorbij. 

  1. Wachten om als eerste te mogen schaatsen bij Uden on Ice

    Wachten om als eerste te mogen schaatsen bij Uden on Ice

    UDEN - Op het moment dat binnen in een volle zaal de officiële opening werd verricht, mochten de schaatsers al ruim een half uur het ijs op. En daar stonden ze voor in de rij. Onder die wachtenden waren ook Anouk van der Ven (20) en Dion van der A (18). ,,We maken er elk jaar een sport van om als eerste te zijn, en dat is dit keer weer gelukt’', zeggen de twee lachend wanneer ze net hun eerste rondjes hebben gereden. ,,Nu is het ijs nog hard, waardoor je lekker snel gaan.’'