Het Teugel Resort in Uden met links de illegale sporttent die de gemeente nu wil legaliseren. De buitenkant wordt nog met hout betimmerd en er komt extra groen omheen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Teugel Resort in Uden met links de illegale sporttent die de gemeente nu wil legaliseren. De buitenkant wordt nog met hout betimmerd en er komt extra groen omheen. © Hans Van Alebeek

Uden maakt illegale ‘sporttent’ bij Teugel Resort legaal

UDEN - De  illegaal gebouwde sporttent en het vergrote klimpark van hotel en recreatiebedrijf Teugel Resort zijn binnenkort legaal, als het aan de gemeente Uden ligt. Er ligt een nieuw bestemmingsplan waarin de bouwsels uit 2017 alsnog goedgekeurd worden.   

Teugel Resort, voorheen bekend als partycentrum De Vrije Teugel, aan de Bedafseweg in Uden werd eind 2017 door de gemeente op de vingers getikt omdat het illegaal een groot tentgebouw voor zogeheten buitengym naast het nieuwe hotel had neergezet. Ook voor het nieuwe, groter gemaakte klimpark bleek geen vergunning aangevraagd te zijn. Eigenaar Maarten van Kempen - bekend van Fitland - was zich van geen kwaad bewust.