Volledig scherm
PREMIUM
De promotie van het winkelcentrum Uden komt vanaf april in handen van een nieuwe winkeliersvereniging. © Van Assendelft

‘Uden Promotie 2.0' vol lessen uit het verleden

UDEN - Met extra geld, een nieuwe organisatie en heldere afspraken wil Uden de promotie van het winkelcentrum anders en beter gaan regelen. De subsidieregeling voor ‘Uden Promotie 2.0' ademt in alles de lessen van het ruzieachtige verleden met Stichting Uden Promotie. 

De komende drie maanden is de Stichting Uden Promotie (SUP) nog verantwoordelijk voor de promotie van het Udense winkelcentrum. Vanaf 1 april gaat de gemeente echter zaken doen met een nieuwe vereniging. Die organisatievorm is volgens burgemeester en wethouders democratischer dan een stichting want bij een vereniging hebben de leden - de winkeliers in dit geval - direct inspraak. Juist daar schortte het bij de SUP nogal aan, vond Uden. 

  1. Veghelse accordeonist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    Veghelse accordeo­nist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    VEGHEL - Zaterdagochtend, voor Duncan's historische overwinning, zette de Veghelse muziekdocent Tom van Aarle (29) een video online waarin hij met zijn accordeon het nummer Arcade coverde. Inmiddels is de cover al bijna 70.000 keer bekeken. ,,Vrijdagavond om 20.00 uur had ik het idee en om 22.00 uur stonden we op de Noordkade te filmen”, zegt de muzikant lachend.