Uden smacht naar eind van ‘Aldi-affaire’

UDEN - Omwonenden en de Plus supermarkten hebben bakzeil gehaald: van de rechter mag Aldi een supermarkt vestigen aan de Vijverlaan. Daar mag ie dus wel komen terwijl dezelfde rechtbank eerder een streep zette door de Aldi aan de noordkant van Uden. De hoop is dat er een totaaloplossing voor heel Uden komt.   

.
Volledig scherm
. © BD

De rechtbank behandelde in november vorig jaar tegelijkertijd de kwesties rond ‘Aldi-Noord’ en ‘Aldi-Zuid’ omdat ze zo veel met elkaar te maken hebben. Nu misschien nog meer dan ooit hoewel de rechtbank twee totaal verschillende uitspraken heeft gedaan. 

Vorige week luidde het oordeel dat de vergunning voor de ‘Aldi-Noord’ aan de Bitswijk ten onrechte afgegeven is. Vanwege de dreigende sluiting van hun Aldi aan de Bitswijk zijn klanten op internet een petitie gestart om de supermarkt open te houden. Die is inmiddels door ruim 500 mensen getekend. Aansluitend is er nu de beslissing van de rechtbank dat de Aldi-Zuid aan de Vijverlaan, op de plek van het oude pand van Van Oort Interieurs, er wel mag komen. 
Bezwaarmaker Jaap van Dijk en buurtbewoner van de geplande Aldi-Zuid vat de situatie bondig samen: ,,Aan de ene kant van Uden is er dus een supermarkt die er eigenlijk niet mag zijn maar die iedereen wil houden, aan de andere kant een supermarkt die wél mag maar waar volgens mij niemand op zit te wachten.”