Bedrijfsbezoek van leerlingen.
Volledig scherm
Bedrijfsbezoek van leerlingen. © Tom van Dijke

Uden steunt nieuwe vorm van 'leer-werk-onderwijs’ met 65.000 euro

UDEN - Door een intensieve samenwerking tussen bedrijven en scholen moeten er meer goed geschoolde mensen op de Udense arbeidsmarkt komen. De gemeente Uden steunt deze vorm van ‘hybride onderwijs’ met 65.000 euro. Aan het project doen Udense en Zeelandse ondernemers mee, ROC de Leijgraaf en het Udens College en de gemeente. 

Sinds het vertrek van de laatste beroepsopleiding uit Uden is de gemeente druk bezig geweest om alternatieven te zoeken. Daarbij werd al snel de samenwerking gezocht met ondernemersvereniging UOV De Kring en het plaatselijke onderwijsveld. Inmiddels is ook de Zeelandse Ondernemersvereniging (ZOV) bij het project aangesloten. 

Nog gezocht: schakelfunctionaris 

Voor het businessplan dat er nu ligt, heeft UOV De Kring namens alle partners bij de gemeente Uden een financiële bijdrage gevraagd.  De gemeente ziet het plan wel zitten en is bereid om voor dit jaar en in 2021 in totaal 65.000 euro te betalen.  

Het is de bedoeling dat in een zogeheten ‘hybride leeromgeving’ bedrijven, onderwijs en leerlingen  elkaar direct vinden in combinaties van leren en werken op maat. Een nog aan te zoeken ‘schakelfunctionaris’ moet de wensen van het bedrijfsleven gaan inventariseren zodat er een opleidingsprogramma op maat kan worden gemaakt.