Volledig scherm
© ROBIN UTRECHT

Uden verhoogt grondprijs in lijn met prijzen in de regio

UDEN - Uden verhoogt in 2019 de grondprijs met gemiddeld zo’n 25 euro per vierkante meter. Grosso modo komt de prijs daarmee uit op zo’n 300 euro per vierkante meter, exclusief btw. Volgens de gemeente is dat in lijn met wat omliggende gemeenten doen, vaak zelfs goedkoper. 

De nieuwe grondprijzen zijn gebaseerd op de ontwikkelingen en verkoopcijfers van afgelopen jaar. Een onafhankelijke commissie heeft de nieuwe grondprijzen voorgesteld, burgemeester en wethouders willen die overnemen. 

Afhankelijk van de kern (Uden, Volkel of Odiliapeel) en het woningtype (van tussenwoning tot vrijstaand) hanteert de gemeente een andere grondprijs. In Uden ligt die gemiddeld op zo’n 300 euro, in Volkel rond de 280 euro en in Odiliapeel zo’n 240 euro.  Ook de prijzen voor bedrijfskavels gaan in Uden omhoog met zo’n 5 euro per vierkante meter.   

Vragen 

De gemeenteraad moet de voorgestelde grondprijzen nog goedkeuren. Donderdagavond zorgde het al voor de nodige vragen in de commissie ruimte, economie en financiën. Met name enkele prijsvergelijkingen tussen Uden en omliggende gemeenten als Boekel en Meierijstad zorgden bij Ruud Geerders (Gewoon Uden), van beroep makelaar, voor veel vragen. Volgens de getoonde voorbeelden is grond kopen in Odiliapeel bijvoorbeeld goedkoper dan in Boekel.  ,,Maar Boekel heeft veel meer voorzieningen”, aldus Geerders.