Volledig scherm
Filiaalmanager Rob Troost (links) en Theo Willemse van Jumbo geven een klap op de rode knop. Jumbo Losplaats is open. © Hans van Alebeek

Uden weer iets geler met opening Jumbo Losplaats

UDEN - Niet een, niet twee, niet drie maar vier Jumbo's telt de gemeente Uden sinds woensdag. Met het bekende feestgedruis en drukte van nieuwsgierige klanten werd de nieuwe Jumbo supermarkt aan de Losplaats geopend. Voorheen een EMTÉ maar ook deze is van groen naar geel verschoten.

Filiaalmanager Rob Troost gaf samen met Jumbo-topman Theo Willemse - directreur sales en operations en als zodanig verantwoordelijk voor alle winkels en online - een ferme klap op de rode knop waarna rook en slingers over het publiek werden uitgestort. De winkel is verbouwd volgens de laatste formule-inzichten van Jumbo, dus met veel La Place-uitstraling en de nadruk op vers.  

EMTÉ

Alleen woensdag al werden in Nederland vier EMTÉ's heropend als Jumbo. Behalve in Uden gebeurde dat in Hengelo, Neede en in Eindhoven. ,,Eind juli hopen we de laatste EMTÉ omgebouwd te hebben", zegt Theo Willemse. In zo'n negen maanden tijd zijn alle EMTÉ’s omgebouwd. Het werk is dan nog niet gedaan want reguliere verbouwingen en openingen blijven volgens Willemse gewoon doorgaan. 

Of Nederland nog veel ‘geler’ gaat worden, durft hij niet te zeggen. ,,Er moet voor het publiek ook nog wel iets te kiezen blijven", zegt hij over het supermarktlandschap. ,,Wij zien de groei vooral in online, la Place en het buitenland.” Uden stroomde intussen massaal de nieuwe winkel binnen, getrakteerd op het bekende bosje bloemen en appeltaart voor iedereen die meer dan 25 euro besteedde.