Volledig scherm
Jongeren van het hulpproject van Noud en Truus van Hout (bekend van HoutBrox), in fraaie shirts van UDI. Dit is een van de projecten waar Uden WereldWijd mee samenwerkt. © Uden WereldWijd

Uden WereldWijd schenkt 40 mille ontwikkelingshulp dankzij oude vodden en textiel

UDEN - Zo'n 22 Udense projecten in ontwikkelingslanden mogen samen 40.000 euro verdelen. Met dank aan de stichting Uden WereldWijd die het geld bij elkaar brengt via de inzameling van oud textiel en schoeisel. 

Uden WereldWijd heeft in Uden, Volkel en Odiliapeel in totaal 24 beige en groene textielcontainers van het inzamelingsbedrijf Sympany staan. In 2018 gooiden Udenaren daar ruim 225.000 kilo textiel, kleding, vodden en schoeisel in. De spullen worden bij een bedrijf in Eindhoven gesorteerd. Wat niet meer draagbaar is, wordt verwerkt tot grondstof voor garens en poetsdoeken. Bij zusterorganisatie Caritas St. Petrus Uden werd nog eens 100.000 kilo textiel ingeleverd. 

Kraamkliniek in Gambia 

Uden WereldWijd gebruikt het geld voor steun aan projecten in diverse derde wereldlanden. Dit keer konden 22 projecten gesteund  worden, variërend van de bouw van een kraamkliniek in Gambia, een boot om leerlingen naar school te kunnen vervoeren in Uganda tot therapie aan gehandicapte kinderen in Kenia. De stichting werkt samen met 25 organisaties die binnen de gemeente Uden actief zijn.