Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Udenaar woest toen hij wietkwekerij in zijn huurwoning aantrof

VEGHEL - Een 30-jarige Veghelaar ontkent iets te hebben geweten van de hennepkwekerij die in april vorig jaar werd ontdekt in de woning die hij huurde in Uden. Een onderhuurder zou de kwekerij op zijn geweten hebben:  ,,Toen ik die wietplantage ontdekte, trok ik meteen de stekker eruit", zei de verdachte  tidjens de rechtszitting tegen de Eindhovense politierechter W. Koolen.

De Veghelaar wilde 'uit medelijden' een vriend helpen met het vinden van woonruimte.,,Ik had mijn woning al eerder verhuurd", gaf de Veghelaar toe. ,,Ik weet dat woningcorporatie Area onderhuren verbiedt, maar ik zag er zelf niets verkeerds in." Hij woonde zelf in die tijd bij zijn toenmalige vriendin.

  1. De vlam sloeg over toen ze naar een afgebrand pand kwamen kijken
    Diamanten paar

    De vlam sloeg over toen ze naar een afgebrand pand kwamen kijken

    ZEELAND - Bijna elke dag kun je Kees van de Laar (87) en zijn vrouw Mia van de Laar-van der Wijst (85) uit Zeeland op de fiets tegenkomen. Zeventig jaar geleden, op 29 juni 1950, gingen ze ook op de fiets kijken naar een afgebrande boerderij in Zeeland, hij vanaf Zevenhuis, zij vanaf Kreitsberg. Daar bij de restanten van de boerderij sloeg bij de twee jongelui de vlam over. Tien jaar later trouwden ze, op 26 januari 1960.