Volledig scherm
De eerste zeepkistenrace in Volkel kon ook op steun van het Udenfonds rekenen.

Udenfonds steunt met een ton 150 lokale plannetjes en projecten, nog geld genoeg voor 2020 en 2021

UDEN - Het Udenfonds heeft afgelopen twee jaar voor ongeveer 100.000 euro zo'n 150 plannetjes en projecten in de gemeente Uden een handje geholpen. Ondanks bescheiden pr weten steeds meer burgers en clubs het fonds te vinden voor een financieel steuntje in de rug bij een activiteit, feest of project. 

Het steunfonds wordt voor een belangrijk deel gevuld met subsidie van de gemeente. Daarom ook legden de vrijwilligers van het Udenfonds donderdagavond verantwoording af over het geld dat in 2018 en 2019 binnenkwam en weer werd uitgedeeld. Van die steun profiteerden uiteindelijk zo'n 26.000 mensen. 

Steun voor ijsbaan Volkel 

De MuzeMobiel, de ijsbaan in Volkel, de struikelstenen in Uden, de zeepkistenrace of de GoedDoelenWeek, het zijn maar een paar van de 150 initiatieven die geld kregen van het Udenfonds. Altijd met het doel om de leefbaarheid te vergroten. 

Voorzitter Marcel Klösters maakte de politiek duidelijk dat zijn club graag doorgaat tot aan 2022 als Uden fuseert met Landerd. Dit jaar is er zo’n 90.000 euro te besteden, voor 2021 is er zeker 75.000 euro te vergeven. Met dank aan de gemeente Uden die beide jaren 65.000 euro in de pot stopt.   

Geen fontein op de Markt 

SP’er Spencer Zeegers wilde nog weten wat het Udenfonds doet met initiatieven die worden afgewezen. Voorzitter Klösters wees op de heldere spelregels voor elke aanvraag en benadrukte dat zijn club altijd probeert om aanvragers te helpen of anders door te verwijzen. ,,We kregen bijvoorbeeld een voorstel van een echtpaar dat midden op de Markt een grote fontein wilde hebben. Dan helpt het als je gewoon als de ene burger tegen de andere kunt zeggen: dat gaat hem niet worden, die fontein. Maar een ander voorstel misschien wel”, aldus Klösters.   

Fonds wil geen geld overhouden 

Het Udenfonds hoopt met extra publiciteit de komende jaren nog meer aan de weg te gaan timmeren. In de eerste maand van 2020 zijn er al tientallen plannen ingediend, het bestuur hoopt op veel meer. ,,Want het zou eeuwig zonde zijn als we ons budget niet op kunnen maken", benadrukte de voorzitter.