Udenfonds steunt nieuwe plantactie ‘de eetbare tuin’

UDEN - Voor het tweede jaar op rij steunt het Udenfonds de plantactie die de gemeente Uden groener en mooier moet maken. Vorig jaar deden ruim 300 tuinen mee. Dit jaar is het thema ‘de eetbare tuin’. Bessen, kersen en aanverwante struiken en bomen kunnen met fikse korting tot en met zaterdag 29 februari besteld worden. 

Je moet er misschien even op wachten maar dit kan de eetbare tuin opleveren.
Volledig scherm
Je moet er misschien even op wachten maar dit kan de eetbare tuin opleveren. © Hans van Alebeek

 Vorig jaar ging het om inheemse planten en struiken die goed zijn voor vogels, insecten, bijen en vlinders. Dit jaar kunnen tuinbezitters zelf genieten van de opbrengst van bomen en struiken die passen bij de eetbare tuin. Het aanbod bestaat uit onder andere uit bessen-, bramen-, en frambozenstruiken, hazelaars en diverse fruitbomen, aangevuld met vogelhuisjes voor koolmeesjes en eenjarig eetbaar plantgoed uit de kassen van d’n Hof van de Toekomst. Bestellen kan tot en met zaterdag 29 februari via www.udenfonds/plantactie. 

Hulp bij bestellen 

Mensen zonder computer kunnen vrijdag 28 februari tussen 9.30 en 12.30 uur ook terecht bij het Kantelhuis (naast het gemeentehuis) waar vrijwilligers helpen bij het invullen van de bestellijst.  De plantactie is een samenwerking van het Udenfonds met het IVN, de stichting vrijwillig landschapsbeheer, de Udense vogelwacht, d’n Hof van de Toekomst, de gemeente Uden en Udenaar de Toekomst.