De Marktstraat in Uden.
Volledig scherm
De Marktstraat in Uden. © Van Assendelft

UdenPlus: ‘Pak Marktstraat sneller aan om ondernemers te helpen’

UDEN - De gemeente Uden zou de geplande reconstructie van de Marktstraat in Uden sneller kunnen uitvoeren om plaatselijke aannemers en ondernemers door de coronacrisis heen te helpen. Dat stelt de fractie UdenPlus in schriftelijke vragen aan het college.

De Udense fractie reageert op Hans de Boer, voorzitter van VNO/NCW, die zondag een dringend beroep deed op gemeentebesturen om infrastructurele projecten waar al geld voor is gereserveerd sneller op te starten. Achterliggende gedachte is dat daarmee de economie alvast een zetje in de rug kan krijgen en ondernemers sneller de coronacrisis te boven kunnen komen. 

Niet open in decembermaanden 

UdenPlus noemt de Marktstraat als voorbeeld van een project dat eerder aangepakt kan worden. Uden heeft daarvoor 1,2 miljoen euro op de plank liggen. Het werk is opgeschort tot voorjaar 2021 omdat burgemeester en wethouders willen voorkomen dat de winkelstraat een openliggende bouwput is in de drukke decembermaanden.

De fractie wil van B. en W. weten of er nog meer projecten zijn die misschien eerder opgepakt kunnen worden. De vragen worden donderdag behandeld in de commissie ruimte, economie en financiën.