Volledig scherm
© Jeroen Appels/Van Assendelft

Udens College bijna met grond gelijk gemaakt

UDEN - Gestaag komt de knalrode nieuwbouw van het Udens College tevoorschijn achter de resten van de oude Rooie School. De sloop van het oude schoolgebouw nadert zijn einde. 

Al spreekt directeur-bestuurder Ad van Kemenade liever van demontage. Zo veel mogelijk materialen worden apart gescheiden en elders hergebruikt via een zogeheten materialenbank.

Grondwerk

Begin juli hoopt de aannemer te kunnen beginnen met het grondwerk en de herinrichting van het gebied aan de kant van winkelcentrum Drossaard en de Mellesingel. Daar komt onder ander een verdiepte fietsenstalling voor de scholieren. Ook worden extra parkeerplekken voor het personeel aangelegd. 

Volgens Van Kemenade wordt het gebied voor de school als een soort openbaar park ingericht. Bomen en struiken worden overigens pas dit najaar aangeplant. De officiële opening voor genodigden staat gepland voor maandag 2 september.

 1. Bespuugd en uitgescholden door boeren, maar niet bang. ‘Ik ken ze. Het is vooral een hoop branie’
  PREMIUM
  Interview

  Bespuugd en uitgeschol­den door boeren, maar niet bang. ‘Ik ken ze. Het is vooral een hoop branie’

  De Udense Ineke de Wild, al dertig jaar veganist, protesteerde manmoedig in haar eentje bij het provinciehuis tijdens het boerenprotest. Ze kreeg smalende blikken, werd bespuugd en uitgescholden. De vrijdag erna stond ze er wéér, samen met twee medestanders. Dit keer kwam haar protestbord niet ongeschonden uit de strijd en werd ze bijna van een muurtje geduwd. Maar opgeven, ho maar. Wie is deze dappere Udense?
 2. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.