Udens College herrijst als een rode feniks

UDEN - Strak volgens planning is de nieuwbouw van het Udens College gerealiseerd. Donderdag worden de nieuwe school en sporthal opgeleverd. Begin mei mogen de leerlingen er in. 

Hoezo verdwijnt de Rode School in Uden? Wie de nieuwbouw van het Udens College van een afstand ziet, krijgt bijna pijn aan de ogen van de felrode kleur . Precies zoals het bedoeld was, lacht directeur-bestuurder Ad van Kemenade. Vlak voor de officiële oplevering geeft hij samen met Marcel Spierings, directeur bedrijfsvoering, trots een rondleiding.  ,,Het is een geweldig gebouw”, zegt hij, terwijl overal de bouwvakkers nog druk bezig zijn de laatste puntjes op de i te zetten. 

 1. Liever een biertje dan een hostie; toekomst kerk Heeswijk boeit niet iedereen
  Bij de dorpspomp

  Liever een biertje dan een hostie; toekomst kerk Heeswijk boeit niet iedereen

  Het sluiten en herbestemmen van een kerk. Voor veel ouderen, die zijn opgegroeid in de katholieke traditie, een gevoelig onderwerp. Toch is er geen ontkomen aan. Het dalende aantal kerkbezoekers en de hoge kosten voor het onderhoud van de oude gebouwen vragen om ingrijpende maatregelen. Met zorg en respect proberen kerkbesturen, gemeentes en bisdom een nieuwe invulling te vinden. Zoals in Heeswijk.
 2. De gevaren van een uitzwenkende ploeg: Osse scholieren worden met neus op de feiten gedrukt
  PREMIUM

  De gevaren van een uitzwenken­de ploeg: scholieren worden met neus op de feiten gedrukt

  BERNHEZE/OSS - Fietsers en landbouwvoertuigen vormen een gevaarlijke combinatie op de smalle polderwegen in Oss en omgeving. Elk jaar vallen er in Nederland een aantal doden en gewonden als gevolg van een ongeval met landbouwvoertuigen. In Oss en Bernheze willen ze daar een einde aan maken door scholieren, maar ook oudere mensen te laten ervaren hoe je als fietser moet omgaan met die enorme voertuigen.