Christa van de Langenberg uit Uden, met 22 jaar de jongste op de CDA-lijst, op Uden-Zuid waar ze woont. En ook blijft wonen als ze voor de Tweede Kamer gekozen zou worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Christa van de Langenberg uit Uden, met 22 jaar de jongste op de CDA-lijst, op Uden-Zuid waar ze woont. En ook blijft wonen als ze voor de Tweede Kamer gekozen zou worden. © Van Assendelft Fotografie

Udense Christa van de Langenberg rijst snel aan het CDA-firmament: ‘Jongeren horen in de Tweede Kamer’

interviewUDEN - Onbekend, onervaren en onbevreesd. Zo is de jonge Christa van de Langenberg (22) uit Uden op plek 22 van de CDA-kandidatenlijst beland voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer op 17 maart volgend jaar. ,,Jongeren moeten beter gehoord worden.”

 1. Wordt de nieuwe eerste burger van Boekel meteen ook de laatste?
  PREMIUM

  Wordt de nieuwe eerste burger van Boekel meteen ook de laatste?

  BOEKEL - ‘We zijn in 50 v. Chr. Heel Gallië is bezet door de Romeinen… Helemaal? Nee! Want een dorpje van onverzettelijke Galliërs biedt koppig weerstand aan de overheersers.’ Zo begint ieder verhaal van Asterix en Obelix. Het Boekel van 2021 vormt een treffende parallel. Vanavond wordt bekend wie de komende jaren als burgemeester leiding gaat geven aan het kleine, onverzettelijke Boekel. Wordt het de laatste ‘eerste burger’? Het moet volgens de Boekelaren een vechter zijn, iemand die vecht voor zelfstandigheid.
 1. Auto bij Schijndel in de hens gevlogen: inzittenden ongedeerd gebleven
  Play

  Auto bij Schijndel in de hens gevlogen: inzitten­den ongedeerd gebleven

 2. Dramatisch Willem II lijkt rijp voor slachtbank: 'Vrezen voor degradatie'
  Play

  Dramatisch Willem II lijkt rijp voor slachtbank: 'Vrezen voor degradatie'