Volledig scherm
Stockfoto van een wijngaard © Ron Jenner Fotografie

Udense Maître-Sommelier naar prestigieuze wedstrijd in Zuid-Afrika

UDEN De maître-sommelier van het Udense sterrenrestaurant Oonivoo, Martien Marcelissen,  neemt op zaterdag 21 september in Zuid-Afrika deel aan de driejaarlijkse  finale van Sommelier Cup 2019, een wedstrijd waaraan kandidaten uit elf landen tegen elkaar uitkomen.

De sommelier is de wijnkenner die in het restaurant  de bezoekers adviseert over wijnen en de combinatie van wijnen en gerechten.  Marcelissen, die kort voor de zomer in dienst kwam bij Oonivoo in Uden, is uitgekozen door het gilde van sommeliers en opgegeven door de Nederlandse afdeling van Wines of South Africa. Zijn tegenstanders komen uit Zweden, Duitsland, Canada, de VS, Azië, Afrika en het Verenigd Koninkrijk. 

Ervaring

Na het afronden van zijn bachelor in hotel management in 2012 in Maastricht, deed Marcelissen ervaring op in Oostenrijk, Duitsland en Nederland.  Hij woont in Leende, bij Eindhoven. 

Onderdelen

De wedstrijd bestaat volgens Marcelissen uit drie onderdelen: een theoretische test wijnkennis, blind proeven en een gesimuleerde restaurantsituatie waarbij hij klanten moet adviseren. 

Vinoloog Marco van Bergen uit Oss, eigenaar van restaurant Oonivoo in Uden, is uitermate trots dat zijn maître-sommelier is uitverkozen voor de wedstrijd.