Volledig scherm
© Thinkstock

Udense wijnhandelaar bestraft voor verkoop van gestolen champagne

UDEN -  Een 32-jarige Udenaar is door de rechtbank in Zutphen bestraft voor het verkopen van ruim honderd gestolen flessen champagne. De man is wijnhandelaar. Hij heeft een voorwaardelijke taakstraf van 80 uur gekregen. Bovendien moet hij de staat ruim zevenduizend euro onterecht genoten winst terugbetalen. 

De Udenaar had eerder de samenwerking met zijn leverancier stopgezet, omdat hij de man niet vertrouwde. Toch ging hij later weer met hem in zee. Volgens de rechtbank had hij bij de aankoop van de flessen champagne kunnen vermoeden dat de herkomst niet legaal was.  De officier van justitie eiste daarom een werkstraf van 150 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf. 

Blanco strafblad

Dat vond de rechtbank te zwaar gestraft. Ze hield rekening met het feit dat de man een blanco strafblad had en na zijn aanhouding eind vorig jaar enkele dagen in voorarrest zat. Behalve de voorwaardelijke taakstraf van tachtig uur legde de rechtbank de Udenaar als stok achter de deur een proeftijd van twee jaar op.  De strafbare feiten hadden plaats in november en december van het vorig jaar.