Volledig scherm
Een robot trekt voortaan de lijnen bij UDI'19. © UDI'19

UDI’19 zet robot in voor trekken van lijnen

UDEN - Voetbalclub UDI’19 uit Uden heeft afscheid genomen van de oude vertrouwde lijnentrekker met zijn wagentje vol kalk. De club meldt trots dat vanaf nu de belijning van de voetbalvelden wordt gedaan via een satelliet met robot. 

,,Op allerlei manieren zijn de voetbalvelden in het verleden belijnd, nu na 100 jaar worden de velden geheel automatisch belijnd", meldt UDI'19. Elk veld belijnen met de robot kost ongeveer 30 minuten. Volgens de club scheelt dat veel mankracht, tijd en zijn alle lijnen kaarsrecht. 

 1. Bespuugd en uitgescholden door boeren, maar niet bang. ‘Ik ken ze. Het is vooral een hoop branie’
  PREMIUM
  Interview

  Bespuugd en uitgeschol­den door boeren, maar niet bang. ‘Ik ken ze. Het is vooral een hoop branie’

  De Udense Ineke de Wild, al dertig jaar veganist, protesteerde manmoedig in haar eentje bij het provinciehuis tijdens het boerenprotest. Ze kreeg smalende blikken, werd bespuugd en uitgescholden. De vrijdag erna stond ze er wéér, samen met twee medestanders. Dit keer kwam haar protestbord niet ongeschonden uit de strijd en werd ze bijna van een muurtje geduwd. Maar opgeven, ho maar. Wie is deze dappere Udense?
 2. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.