Volledig scherm
Vuurwerk voor Sinterklaas in Veghel © Franka Willems-Netten

Uitbundig Sinterklaasfeest in Veghel met allerlei pieten

VEGHEL - "Zwaai met je vlaggetje en spring", roept juf Eileen zondag aan de Veghelse haven naar de honderden kinderen uit Veghel. Euh, heel Nederland?

Groot en klein staan rijen dik om de Veghelse haven heen, die voor de veiligheid met hekken is omheind. En iedereen wil die prachtige boten zien, met Pieten en natuurlijk Sint Nicolaas. Juffrouw Eileen (Goes) laat de wachtende kinderen hartstochtelijk meezingen. Piet die haar helpt gaat zelfs in de hijskraan hoog de lucht in. Daar kijkt hij waar Sinterklaas toch blijft. En wordt heel blij als hij al wel Ozosnel, het nieuwe paard van Sinterklaas ziet. 

Vlaggetjes

Dan laat juf Eileen de kinderen met hun vlaggetjes zwaaien, zich warmspringen en vraagt waar ze vandaan komen. Het eerste kind komt uit Nijnsel, dan Utrecht, Boekel, Zoetermeer, Den Bosch en daarna komen ze állemaal buiten Brabant. "Wij komen gewoon te voet", reageert de Veghelse Marieke Hendriks op die verre woonplaatsen. Dochter Sien (8) vindt de boten mooi versierd en is blij dat Sint in Veghel is aangekomen. Dat gebeurde met flink wat vuurwerk.

Dorpsgenoten Carlien van Aarle en haar kinderen Lotte en Jasper van den Tillaart wachten niet op de optocht, maar gaan regelrecht door naar de Markt. "We willen daar met Sinterklaas op de foto", zegt Lotte (8). "Vorig jaar vroeg ik of ik op het paard mocht, maar nee. Dit jaar vraag ik het niet hoor. Het paard Ozosnel is nieuw en veel te snel om voor mij."

Volledig scherm
Wachten op Sinterklaas gaat het fijnst met zingen en springen., © Franka Willems-Netten
  1. Norovirus slaat toe in Boekels zorgcentrum: handenwassen en deuren dicht
    PREMIUM
    Norovirus

    Norovirus slaat toe in Boekels zorgcen­trum: handenwas­sen en deuren dicht

    BOEKEL - Twintig bewoners en tien personeelsleden van zorgcentrum Sint Petrus in Boekel hebben het gehad, acht bewoners hadden het dinsdag nog: het gevreesde Noro-buikgriepvirus dat vooral zwakkeren en ouderen een flinke knauw kan geven. Zo min mogelijk volk over de vloer in het zorgcentrum, nul activiteiten, extra personeel dat ook nog eens goed ingepakt en met veel ontsmettingsregeltjes het werk moet doen.