Volledig scherm
Theater de Blauwe Kei aan de Noordkade in Veghel. © Franka Willems

Van eerste danspassen tot aan podium Blauwe Kei; dansproject voor 65-plussers

VEGHEL - In vier maanden tijd klaargestoomd worden voor een dansvoorstelling in Theater De Blauwe Kei in Veghel. Veertig ouderen van 65-plus kunnen meedoen aan dit Gouden Dans project, ook als ze nog nooit gedanst hebben of minder vlot ter been zijn.

Gouden Dans, Theater De Blauwe Kei en Phoenix Cultuur zijn een samenwerking aangegaan voor dit maatschappelijke project met ONS Welzijn, Brabantzorg, de Zonnebloem en Stichting Met Je Hart. 

Vijftien repetities

Quote

Voor elke groep maak ik een nieuwe voorstel­ling

Ireen Curvers, choreograaf

Bewegen, eenzaamheid op afstand houden en nieuwe vrienden maken. Dat is het idee achter het project Gouden Dans. In vijftien repetities werken de ouderen onder leiding van een choreograaf toe naar een eindvoorstelling. Die is op  zondag 9 februari in theater De Blauwe Kei  en gaat ‘Kom Dans Met Mij De Danzon’ heten. 

Aansprekend

De voorstelling is gebaseerd op de Cubaanse danzon: een ritmische dans op aansprekende Zuid-Amerikaanse muziek. ,,De danzon is het uitgangspunt”, vertelt choreograaf Ireen Curvers. ,,Daar beginnen we mee, maar daarna ga ik met de deelnemers in gesprek. Wat is hun achtergrond, van welke muziek houden ze? Daar laat ik me door inspireren. Voor elke groep maak ik een nieuwe voorstelling”.

Iedere woensdag

De repetities van Gouden Dans starten op woensdag 16 oktober en zijn vier maanden lang iedere woensdag (eerste groep van 10.30 tot 12.00 uur, tweede groep van 12.45 tot 14.15 uur) in de dansstudio’s van Phoenix Cultuur op de Noordkade in Veghel. Aanmelden kan vanaf 30 september bij Ester de Bie