'Van kop tot kont-chef' Nel Schellekens bereidt samen met kinderen gerechten van oud brood. Op de foto team poffertjes, met links Tijn en Teun.
Volledig scherm
PREMIUM
'Van kop tot kont-chef' Nel Schellekens bereidt samen met kinderen gerechten van oud brood. Op de foto team poffertjes, met links Tijn en Teun. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Van oud brood kun je heel wat lekkere gerechten maken én je verspilt minder voedsel

VEGHEL - Met zijn allen gooien we zestig miljoen boterhammen per week weg, en zelfs twee miljard kilo voedsel. En dat moet stoppen. Op de Noordkade in Veghel startte gisteren daarom de Landelijke Verspillingsvrije week. Daar kon je wel wat met oud brood.

  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?