Volledig scherm
Na de buien werd het snel druk op de kermis Uden. © Hans van Alebeek

Vanuit Drachten speciaal naar de kermis van Uden (en Tilburg)

UDEN - Kermismeester Pascal Donkers heeft ook verstand van het weer. Hij kreeg gelijk in zijn voorspelling dat het slechte weer zaterdag grotendeels voorbij zou gaan aan Uden. Op een enkele bui na beleefde Uden een fraaie tweede kermisdag. Met zelfs gasten uit Drachten. 

Volledig scherm
Kermisliefhebbers Arjen van der Laag (links) en Sierik Willekes zijn speciaal voor de kermis vanuit Drachten gekomen. © Hans van Alebeek

,,Het is een prachtige kermis. Heel gezellig ook. We houden vooral van de sfeer hier", zeggen Sierik Willekes en Arjen van der Laag uit Drachten. Echte kermisliefhebbers die elke week minstens één kermis in het land bezoeken, jaarlijks in totaal zeker 60. 

Tilburg 

Deze zaterdag hebben ze twee uur gereisd om eerst de kermis in Tilburg te bezoeken en aansluitend die van Uden. Welke de leukste is, zeggen ze niet. ,,Maar we blijven nog wel een paar uur in Uden”, zeggen de twee enthousiast. ,,We wachten tot het donker wordt en de lampjes aan gaan, dan wordt het nog leuker.” 

Heel veel nieuwe attracties hebben ze niet gezien maar de 80 meter hoge Flyer  en de rondrazende Fireball hebben ze wel gedaan. En die waren leuk. 

Volledig scherm
Veel snelheid en rook in de Magic. © Hans van Alebeek
Volledig scherm
Fijn, die lange haren op zo'n draaibank. © Hans van Alebeek
Volledig scherm
En natuurlijk is ook de Kamelenrace weer van de partij. © Hans van Alebeek