Basisschool Bernadette in Veghel zou vervangende nieuwbouw moeten krijgen van bijna 2000 vierkante meter. Het gebouw komt uit 1954 en is in 1987 en 1998 uitgebreid.
Volledig scherm
PREMIUM
Basisschool Bernadette in Veghel zou vervangende nieuwbouw moeten krijgen van bijna 2000 vierkante meter. Het gebouw komt uit 1954 en is in 1987 en 1998 uitgebreid. © Jeroen Appels/Van Assendelft Fotografie

Veghel telt 11 basisscholen, 12e komt er mogelijk aan: ‘Is dat niet een beetje veel, op ruim 26.000 inwoners?’

VEGHEL - Elf basisscholen in de kern van Veghel, is dat niet een beetje veel van het goede? Er komen grote kosten aan bij veel van deze gebouwen. En dan wordt er ook nog gekeken naar een eigen school voor Veghels Buiten. 

  1. De Maashorst is weer een paar duizend bomen en struiken rijker

    De Maashorst is weer een paar duizend bomen en struiken rijker

    SCHAIJK/UDEN/HEESCH - Maar liefst een paar duizend bomen en struiken. De Maashorst, het natuurgebied tussen Uden, Schaijk en Heesch - want Oss doet niet meer mee - is zaterdag weer verrijkt met een verse aanplant. Nabij de Brobbelbiesweg in Schaijk verzamelden zich zaterdag tientallen vrijwilligers van de Stichting Vrijwillige Landschapsbeheer Uden (sVLU) om in de frisse lucht de bomen en struiken te planten. Huub van Boxmeer - voorzien van een verwarmende blauwe muts - was een van hen.