Volledig scherm
In de tuin van Kees en Jeanny de Goey luistert het publiek naar het optreden van het Ambiancekoor. © Philip van den Brand

Veghels Buiten weer één groot openluchtpodium

VEGHEL - Veghels Buiten veranderde zondag weer in één groot openluchtpodium tijdens de tweede editie van het Tuinenfestival. In achttien tuinen en erven konden 67 optredens worden bezocht.

In het anders zo rustige Veghels Buiten is zondag volop beweging. Overal tref je fietsers aan. Veel grijze koppies. In de hand steevast een flyer met daarin het programma overzicht geklemd. Er is goed geluisterd naar de oproep van de organisatie om bij voorkeur op de fiets te komen. Het weer is er ook prima voor.

Over de velden dwarrelen uit alle hoeken flarden muziek. Je wordt geprikkeld om van het één naar het ander te gaan. De stijlen variëren van klassiek tot pop en van blues-rock tot blaasmuziek. Er zijn koren, solisten en singer songwriters. De meeste artiesten, voornamelijk afkomstig uit Meierijstad, treden drie keer op. De tuineigenaren die hun poorten hebben opengezet hadden geen inspraak in het soort optreden, wél in de tijdstippen. Overal waar fietsen op het erf worden geparkeerd treffen de bezoekers keurig verzorgde tuinen aan en worden ze gastvrij onthaald. ,,Geen enkele moeite”, zegt Marie-Louise Verbeek, één van hen: ,,Dit is hartstikke leuk en gezellig om te doen.”