Yoga op de jeu de boulesbaan. In het klooster van de zusters Franciscanessen komen allerlei partijen samen. Rechts (wit shirt)  yogadocente Ayla den Das.
Volledig scherm
PREMIUM
Yoga op de jeu de boulesbaan. In het klooster van de zusters Franciscanessen komen allerlei partijen samen. Rechts (wit shirt) yogadocente Ayla den Das. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Veghels klooster bruist weer dankzij nieuwe bewoners

VEGHEL - Er wordt heel hard gewerkt aan een nieuwe invulling van het klooster van de zusters Franciscanessen in Veghel. Zodat de 47 zusters, met de gemiddelde leeftijd van 88,7 jaar, de transformatie van het klooster nog mee kunnen maken. Onlangs trokken weer vier nieuwe partijen in het gebouw.

Waarom ze voor een plekje in het klooster gekozen heeft? ,,De energie is hier zó fijn. Dat klinkt misschien vaag, maar dat voel ik hier echt”, zegt yoga-docente Ayla Den Das. Ze is een van de nieuwe ‘bewoners’ van het klooster van de Zusters Franciscanessen. Op de uren dat de jeu de boulers hun banen hebben afgesloten met groene afdekmatten, gaat Ayla Den Das in die ruimte aan de gang met haar leerlingen power-yoga.