Volledig scherm
De bekende tv-kok Herman den Blijker gaat op zoek naar een chef-kok en maître voor zijn nieuwe pop-up restaurant in Rotterdam. Rechts naast Den Blijker staan de Veghelse Inge van den Hout en Nina Vogels. © RTL4

Veghelse 'foodies' in nieuw tv-programma Herman den Blijker

VEGHEL - Nina Vogels (28) en Inge van den Hout (31) uit Veghel zijn vanaf vanavond te zien in een nieuw tv-programma van Herman den Blijker. In 'Herman's Pop-Up Restaurant' gaan de eigenaresse en chef van restaurant TwentyNine de culinaire strijd aan met vijf andere duo's. De winnaars mogen het nieuwe Mediterraans pop-up restaurant gaan runnen dat Den Blijker dit jaar in Rotterdam opent.

In 'Herman's Pop-Up Restaurant' gaat de bekende tv-kok samen met Meneer Reimers op reis door het Middellandse Zeegebied om zo te bepalen wie de chef-kok en maître van zijn pop-up restaurant mogen worden. Vogels en Van den Hout geven aan zin te hebben in de nieuwe culinaire uitdaging hoewel ze eigen restaurant hebben. Het Rotterdamse pop-up restaurant is een kans die ze niet willen laten liggen.

Tijdens een prachtige reis door Ibiza, Italië en Tunesië worden de zes koppels getest op hun kwaliteiten. Per aflevering gaan de minst presterende koppels met elkaar het duel aan en wordt het verliezende koppel naar huis gestuurd. Na vijf afleveringen gaan de twee overgebleven duo's de strijd met elkaar aan in het pop-up restaurant. Deze vestigt zich in de oude Citrusveiling in het Merwe-Vierhavensgebied M4H in Rotterdam.

Hoe de Veghelse dames, die zowel privé als zakelijk onafscheidelijk zijn, het er vanaf brengen wordt vooraf uiteraard niet bekendgemaakt. Het programma is vanaf vanavond om 21.30 uur op RTL4 te zien.

Volledig scherm
Eigenaresse Nina Vogels (links) en chefkok Inge van den Hout van restaurant TwentyNine in Veghel. © RTL4