Volledig scherm
Geheime opdracht Veghelse kwis in het voormalige pand van van Herwaarden Interieurs. Deelnemers moeten met hun instrument een nummer van Guus Meeuwis ten gehore brengen © Van Assendelft Fotografie

Veghelse ‘kwissers’ spelen samen Guus Meeuwis

VEGHEL - Een nummer van Guus Meeuwis. Dat moesten tientallen deelnemers aan de Veghelse quiz gisteren samen ten gehore brengen, in het oude pand van Van Herwaarden Interieurs aan de Hoofdstraat in Veghel. 

Ze deden mee aan de geheime opdracht, waarvoor ze allemaal een muziekinstrument moesten meenemen. 

De opdracht was een van de hoogtepunten van de zesde Veghelse Quiz, die aan het begin van de avond startte in de bibliotheek met het ophalen van formulieren. Probeer een team van minimaal tien personen samen te stellen, met mensen van verschillende generaties en met verschillende achtergronden en interesses, tipte de organisatie. Totaal 113 teams doen mee voor de winst.

  1. De gevaren van een uitzwenkende ploeg: Osse scholieren worden met neus op de feiten gedrukt
    PREMIUM

    De gevaren van een uitzwenken­de ploeg: Osse scholieren worden met neus op de feiten gedrukt

    OSS - Fietsers en landbouwvoertuigen vormen een gevaarlijke combinatie op de smalle polderwegen in Oss en omgeving. Elk jaar vallen er in Nederland een aantal doden en gewonden als gevolg van een ongeval met landbouwvoertuigen. In Oss en Bernheze willen ze daar een einde aan maken door scholieren, maar ook oudere mensen te laten ervaren hoe je als fietser moet omgaan met die enorme voertuigen.