Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Veghelse vrijgesproken van mishandeling

DEN BOSCH/VEGHEL - Was een 35-jarige Veghelse verantwoordelijk voor de harde val waardoor een vrouw haar heup brak, na een hoogopgelopen straatruzie over hondenpoep? Politierechter M. Viering vond het bewijs dinsdag te mager om de verdachte te veroordelen.

Het slachtoffer liep op 20 juni 2018 met haar hond door Veghel, toen ze plotseling geconfronteerd werd met de verdachte. De Veghelse was boos over poep van de hond. Wat er vervolgens gebeurde, bleef ook gistermorgen bij de Bossche rechtbank onduidelijk. Het slachtoffer vertelde later dat zij een harde duw had gekregen van de Veghelse, waardoor ze op de grond terecht kwam. 

Quote

Waarom zou ik een mevrouw die ik niet ken zo aanvallen?

Verdachte Veghelse (35)

Ze had ontzettend veel pijn en vond het verschrikkelijk dat de andere vrouw haar 'lange tijd op de grond liet liggen'. De verdachte noemde het 'allemaal leugens'. ,,Waarom zou ik een mevrouw die ik niet ken zo aanvallen?" Het slachtoffer was volgens haar juist de agressor. ,,Ze kwam op mij af." 

Buiten kijf

De officier van justitie zat met de zaak in zijn maag. Het zware letsel van het slachtoffer stond buiten kijf. Er waren echter geen getuigen. ,,Ik ben niet overtuigd van uw schuld." De rechter stelde uiteindelijk vast dat beide verhalen pasten bij het bewijs. ,,U zou allebei volledig gelijk kunnen hebben."