Volledig scherm
Bart van den Hoogen © Jeroen Appels/Van Assendelft

Venhorstse raadsfractie: Boekel laat kostbare tijd verloren gaan

VENHORST - De Boekelse raadsfractie GVB (Gemeenschapsbelang Venhorst Boekel) vindt dat Venhorst ‘aan de achterste mem hangt’ als het gaat om het ontwikkelen van bouwmogelijkheden in het dorp. ,,De gemeente laat kostbare tijd verloren gaan",  zegt raadslid Bart van den Hoogen. 

Bij GVB is sprake van teleurstelling en frustratie over de voortgang met betrekking tot het opstellen van bestemmingsplan Voskuilen. De fractie vindt dat het allemaal erg lang duurt. Begin dit jaar peilde de gemeente in Venhorst de belangstelling voor het bestemmingsplan. Wethouder Marius Tielemans zei vooraf de zekerheid te willen hebben dat acht serieuze gegadigden zich zouden melden vooraleer begonnen zou worden met het maken van een voorontwerp. Totaal zouden in Voskuilen zestien huizen gebouwd kunnen worden. 

Verliesgevend

Probleem is dat de gemeente in Venhorst nog bouwgrond heeft liggen in het verliesgevende plan De Peelhorst.  daar zijn nog twaalf kavels beschikbaar. GVB wees er destijds op dat niet iedereen daar wil wonen. Half mei kwam de wethouder met de verrassende mededeling dat de ambtenaren ‘voorzichtig’ konden beginnen met het opstarten van een bestemmingsplanprocedure. Sindsdien blijkt er niks meer te zijn gebeurd door capaciteitsproblemen bij de ambtenaren. 

Kostbare tijd

Kostbaar tijdverlies, vinden ze bij GVB. ,,Na zo'n voorontwerp duurt het nog 26 weken voor er een definitief bestemmingsplan ligt. Dus in feite hebben we straks een jaar kostbare tijd verloren", vindt Van den Hoogen.  Hij vindt daarom dat er in december een voorontwerp moet liggen, dan kan er in de laatste raadsvergadering voor de zomer van volgend jaar een definitief bestemmingsplan worden vastgesteld en kan er gebouwd worden.  

Frustratie

Even werd bij GVB gedacht over het indienen van een motie in de raadsvergadering van afgelopen week, maar zover kwam het niet. Wethouder Tielemans zegt de frustratie van GVB te begrijpen. ,,Er is wel wat tijd verloren, maar zeker niet zoveel als GVB nu zegt.” Hij wil snel aan de slag: ,,Ons doel is bouwen. Niet alleen in Boekel maar ook in Venhorst.”