Volledig scherm
Archieffoto Bert Jansen

Verdachte moord Bloemenwijk Veghel naar Pieter Baan Centrum

DEN BOSCH/VEGHEL De 24-jarige Veghelaar die op 20 november 2018 zijn 55-jarige huisgenoot Sona Manpasi in de Bloemenwijk zou hebben doodgestoken, weigert mee te werken aan onderzoek door het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie. Hij gaat daarom in opdracht van de rechter-commissaris binnenkort voor 'observatie' naar het Pieter Baan Centrum. Dat bleek dinsdagmiddag tijdens een pro forma-behandeling van zijn rechtszaak in Den Bosch. 

De verdachte zou tijdens een recent verhoor wel een eigen ‘scenario’ hebben aangedragen over de steekpartij waarbij Manpasi om het leven kwam. Die verklaring kon volgens officier van justitie L. Linssen niet als ‘ongeloofwaardig’ terzijde worden geschoven. "Hier moet enig onderzoek naar worden gedaan." 

Het gaat daardoor wel langer duren voor het 'eindproces-verbaal' is afgerond. Manpasi kwam als vluchteling uit Congo naar Nederland en woonde al tien jaar in de Dahliastraat. Het slachtoffer vluchtte na de steekpartij naar buiten en klopte hevig bloedend aan bij een adres aan de Chrysantenstraat, waar hij op de stoep overleed. De rechtszaak wordt op 6 augustus voortgezet.