Volledig scherm
Links en rechts van de Supermarkt aan de Sesterlaan wil Uden in totaal vijftig huizen bouwen. De wijk ziet dat nog steeds niet zitten. © Va

Verzet tegen woningbouw in Sesterpark Uden-Zuid blijft

UDEN - Uden-Zuid blijft zich verzetten tegen de geplande woningbouw op het Sesterpark. Dat is de boodschap van de klankbordgroep die namens de buurt al jaren met de gemeente overlegt over de invulling van het open terrein op de kop van de wijk. 

De klankbordgroep is ‘zwaar teleurgesteld’ over het bouwplan dat de gemeente op 9 oktober aan de buurt presenteerde.  ,,Die vijftig woningen zijn blijkbaar een voldongen feit”, stelt woordvoerder Richard Hoop vast. De tegenargumenten van de adviesgroep en het jarenlange overleg met de gemeente hebben niks opgeleverd, is zijn conclusie. 

Niet praten over spiegeltjes en kraaltjes 

Uden wil links en rechts van de Plus supermarkt in totaal vijftig huizen bouwen: een blok van 26 koopwoningen aan de ene kant en nog eens 24 huurwoningen in de duurdere vrije sector aan de andere kant. Dat ontwerp staat vast, wel zijn er meerdere varianten voor het speelterreintje en de bloementuin in het woonwijkje. 

De klankbordgroep heeft weinig trek om daar op te reageren. ,,Dat zijn spiegeltjes en kraaltjes”, zegt Hoop. ,,We hebben ons altijd constructief opgesteld maar dit is het zoveelste voorbeeld dat Uden niet luistert naar de inbreng van burgers.” 

‘Wonen op die locatie is echt niet fijn’

Zijn adviesgroep legde de grens bij maximaal 30 huizen zodat het gebied groen kan blijven. En als er dan toch gebouwd moet worden, waarom dan geen wijkgebouw voor Uden-Zuid, vraagt woordvoerder Hoop zich hardop af. Het Sesterpark is volgens hem geen goede locatie om te wonen vanwege alle verkeersdrukte op die plek en uitstoot van stikstof.  ,,Maar dat zullen de mensen die daar volgens de wethouder zo graag willen wonen nog wel ontdekken”, zegt Hoop.    

Maatregelen tegen te hard rijden 

De klankbordgroep gooit de deur niet helemaal dicht voor de gemeente. ,,We zijn altijd heel constructief geweest maar dat heeft dus niet gewerkt. Onze koers wordt nu dat we tegen de bebouwing zijn”, zegt Hoop. Op individuele basis zullen de circa 25 leden van de klankbordgroep ook nog reageren naar de gemeente. Dat kan nog tot eind deze maand. In het ontwerp van de gemeente zijn ook maatregelen opgenomen om te hard rijden op de Muntmeester en Wislaan tegen te gaan. Gedacht wordt aan extra parkeerplaatsen en drempels. 

Voor het gebied moet nog een apart bestemmingsplan worden vastgesteld.