Volledig scherm
De molen in Eerde. © Van Assendelft Fotografie

Veteraan en Amerikaanse ambassadeur openen uitbreiding museum in Eerde

75 jaar vrijheidEERDE - Korporaal Dick Klein stond op 18 september 1944 naast sergeant Jacob Wingard op de steenzolder van de molen toen Jacob door een Duitse sluipschutter dodelijk werd getroffen. 

Het is Klein altijd bijgebleven. Op 17 september mag hij de uitbreiding van het Geronimo museum in Eerdse molen officieel openen, samen met de ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland Pete Hoekstra en burgemeester Kees van Rooij.

Volledig scherm
De maquette in Eerde, met Carman Ladner als parachutist. © Brabant Remembers

De afgelopen tijd is er hard gewerkt aan de uitbreiding van het Geronimo museum. Hierin komt onder meer de maquette te staan die het verhaal verteld van parachutist Carman Ladner en zijn lief Elaine Smith, die op latere leeftijd op zoek is gegaan naar zijn verhaal. Ook zijn er enkele uniformen van soldaten te zien die in Eerde en zelfs in de beroemde ‘battle of the sanddunes’ gevochten hebben.

De opening zal een besloten en kleinschalig karakter hebben en vindt plaats voor de officiële herdenking van Operatie Market Garden bij  het Geronimo monument voor de molen die om 19.00 uur aanvangt. Daarna is het museum in de molen geopend voor geïnteresseerden.