VluchtelingenWerk Bernheze zoekt dringend nieuwe vrijwilligers.
Volledig scherm
VluchtelingenWerk Bernheze zoekt dringend nieuwe vrijwilligers. © Getty/bd

Vluchtelingenwerk Bernheze krijgt eenmalig subsidie voor vrijwilligerstekort

HEESCH - Vluchtelingenwerk in Bernheze krijgt een eenmalige subsidie van 17.750 euro. Omdat er veel te weinig vrijwilligers zijn om statushouders te begeleiden bij het veroveren van hun plek in de samenleving, moet daar een betaalde kracht voor ingehuurd worden. 

 1. Atoomvrijstaat Volkel-Boekel, Marius Wijdeven gelooft het zelf ook niet echt
  PREMIUM
  Column tHans

  Atoomvrij­staat Vol­kel-Boe­kel, Marius Wijdeven gelooft het zelf ook niet echt

  VOLKEL/BOEKEL - De ingehuurde boys en girls van Bureau Berenschot hebben hun laptopje amper opengeklapt voor de evaluatie van de fusie tussen Uden en Landerd of er was al gekrakeel. Niet in Schaijk dit keer maar uit de onverwachte hoek van Volkel. Daar hees Marius Wijdeven de stormram. ,,Voeg Volkel maar bij Boekel als de gemeente Maashorst niks doet aan huisvesting voor senioren in ons dorp", zei hij strijdlustig.
 2. Uittocht vrijwilligers VluchtelingenWerk Bernheze door corona en drama Rik (18)
  PREMIUM

  Uittocht vrijwilli­gers Vluchtelin­gen­Werk Bernheze door corona en drama Rik (18)

  HEESCH - Corona en de dodelijke steekpartij in april waarbij de 18-jarige Rik van de Rakt om het leven kwam, hebben geleid tot een uittocht van vrijwilligers bij VluchtelingenWerk Bernheze. De organisatie krijgt daarom van de gemeente 16.500 euro extra subsidie. De eenmalige steun is ter bekostiging van extra uren voor de rest van dit jaar voor de enige beroepskracht van VluchtelingenWerk Bernheze.