Volledig scherm
© Koen Suyk/ANP

Volkel krijgt eigen winterevenement ‘Volkel op glad ijs’

VOLKEL - Volkel krijgt begin december een nieuw, eigen winterevenement. In de voortuin van Huize St. Antonius wordt van 6 tot en met 15 december op en om een ijsbaan ‘Volkel op glad ijs’ gehouden. Het programma omvat verder een kerstmarkt, curlingwedstrijden en allerlei muziekoptredens. 

Het winterevenement is opgezet door het team welzijn en de stichting Vrienden van St. Antonius. De inspiratie deden ze negen maanden geleden op in Heeswijk-Dinther waar bij Laverhof al een vergelijkbaar evenement werd gehouden. 

Saskia en Serge 

In de tuin van de zorginstelling komt een overdekte (kunststof) schaatsbaan van 10 x 20 meter met daaraan vast een verwarmde horecatent waarvan de catering wordt verzorgd door ‘overbuurman’ Van den Broek. Het openingsfeest is op vrijdagavond 6 december met onder andere een optreden van Saskia en Serge die vanwege de hitte afgelopen zomer hun optreden in Volkel moesten afzeggen. Ook muzikant Sander Bekkers verzorgt een optreden. Leerlingen van basisschool de Vlieger komen van maandag tot en met vrijdag schoolschaatsen. daarnaast kan er vrijwel iedere middag en avond vrij geschaatst worden.

Zaterdag 14 december wordt rond de ijsbaan van 15.00 tot 19.00 uur een grote kerstmarkt gehouden met onder andere een optreden van Dickenskoor Oss en verschillende kramen met (zelfgemaakte) artikelen. Het programma wordt komende maanden verder ingevuld.