Volledig scherm
Diamanten paar Van den Brand-Van Dijk uit Volkel. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Volkelse Harrie veroverde het hart van Tonny

VOLKEL - De kermis in Volkel zal voor Harrie en Tonny van den Brand-van Dijk altijd een speciale plek blijven. Het is de plek waar de twee elkaar ruim zestig jaar geleden voor het eerst zagen. 

Voor Harrie was het liefde op het eerste gezicht. Voor Tonny niet, die moest nog veroverd worden. Een taak die Harrie erg serieus nam.

Na de eerste ontmoeting duurde het een half jaar voordat Harrie (84) en Tonny (83) verkering kregen. Daarna duurde het nog eens 2,5 jaar voordat ze in het huwelijksbootje stapten. Dat deden ze op 12 mei 1959. Zondag was dat precies zes decennia geleden.

Heikant

De ouders van Harrie hadden een boerderij aan de Heikant in Volkel, die Harrie en Tonny in 1959 overnamen. Ze hadden rundvee, varkens, kippen, tuinbouw en een kersenboomgaard. Ze hebben hier altijd met veel plezier gewerkt en gewoond. In 2013 verhuisden ze naar het centrum van Volkel. Nu wonen ze in de Kloosterstraat.

Het diamanten bruidspaar heeft een grote familie. Ze hebben zes kinderen, vijftien kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Harrie zingt in het gemengd koor, zit graag achter de computer en houdt van een potje biljarten. Tonnie vermaakt zich met lezen, puzzelen en sjoelen. Samen maken ze nog regelmatig een fietstochtje.