Volledig scherm
De zweefvliegtuigen van de Volkelse club zijn een aantal weken lang te vinden in Nistelrode. © Zweefvliegclub Volkel

Volkelse zwevers wijken voor Luchtmachtdagen uit naar Nistelrode

VOLKEL/NISTELRODE - De Volkelse zweefvliegers wijken met hun vliegtuigen voor een periode van ongeveer zeven weken uit naar het terrein van een bevriende club: Aeroclub Nistelrode. De tijdelijke verhuizing is noodzakelijk vanwege de Luchtmachtdagen 2019, die zich op 14 en 15 juni op en rond  Vliegbasis Volkel gaan afspelen.

Dit grootschalige promotie-evenement voor de Nederlandse luchtmacht speelt zich wisselend af op de vliegbasissen Leeuwarden,  Gilze-Rijen en Volkel.  Voor de aflevering in Volkel dit jaar zijn afgelopen weekeinde de voorbereidingen al gestart. Omdat  de vele duizenden bezoekers bezoekers op weg naar de vliegbasis over de start- en landingsbaan van de Volkelse zweefvliegclub aan de Zeelandsedijk moeten, heeft deze club besloten uit te wijken. 

Welkom

Als tijdelijke thuisbasis is zustervereniging Aeroclub Nistelrode gevonden, dat haar start en landingsbanen aan de Vorstenboscheweg heeft. Daar zijn de Volkelse zwevers welkom meldt clubsecretaris Hans Bodde: ,,De band tussen onze twee clubs is goed. Zie het als een voetbalwedstijd tussen twee clubs uit naburige dorpen. Maar in de zweefvliegerij moet je het samen doen, het is een kleine wereld met beperkte uitwijkmogelijkheden. Met onze nieuwe hangar en het ruime veld, kunnen we ze goed bij ons verwelkomen. Met plezier”

Op het vliegveld in Nistelrode wordt het daarom tijdelijk wel drukker. Bodde verwacht dat er ongeveer vijftig meer starts gemaakt zullen worden ,,en er zijn natuurlijk ook meer vliegtuigen te zien’’. Overigens komen bij de tijdelijk uitwijk alleen zweefvliegtuigen mee uit Volkel, geen motorische toestellen. De omgeving zou er daarom volgens de aeroclub weinig van hoeven te merken.