Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwbouw van Buro Lima te Heeswijk Dinther is bijna klaar. In de centrale woonruimte van woonhuis 3 zijn Lianne van Genugten (links) en Marleen Maas bezig met het ophangen van planten. Vrijwilligers helpen met het ophangen van lampen. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Voor elk kind van Buro Lima een eigen kamertje

HEESWIJK-DINTHER  - De gordijnen hangen al, de lampen bijna, maar tegelijkertijd wordt er ook nog geschroefd en geschilderd.  Het is chaos en drukte maar toch loopt iedereen bij Buro Lima met een grote lach op zijn gezicht rond. De eerste van de drie nieuwe woonhuizen is bijna klaar. Vrijdagavond slapen acht kinderen in hun nieuwe kamertje.

 Binnen een paar minuten is geen stipje wit meer te zien op muur van de slaapkamer. Twee dames, een roller en een pot grijze verf maken een wereld van verschil. Een deur verder zit het behang al tegen de muur, een bostafereel kleedt de kamer aan. Nog een paar dagen en de kamers hebben een bewoner. ,,Er komen in dit huis acht kinderen te wonen”, vertelt Lianne van Genugten, oprichtster van Buro Lima. ,,Allemaal kinderen tussen de 8 en 18 jaar met een zeer zware zorgvraag, kinderen met moeilijk, soms zelfs agressief gedrag.”