Cocaïnewasserij Vullingsweg, Heeswijk-Dinther
Volledig scherm
Cocaïnewasserij Vullingsweg, Heeswijk-Dinther © Bart Meesters

Voor miljoen euro aan cocaïne gevonden in wasserij Heeswijk-Dinther

HEESWIJK-DINTHER - Er lagen enkele tientallen kilo's onverwerkte cocaïne in de dinsdag opgerolde wasserij te Heeswijk-Dinther. Op straat zou deze partij drugs minstens een miljoen euro waard zijn geweest. Dit meldt de politie donderdag in een persbericht.  

Woensdagavond werd de vondst van de cocaïnewasserij al door de politie gemeld. Naar nu blijkt is de terugwinfabriek al een dag eerder ontdekt. Het onderzoek ging woensdag en ook donderdag verder. Tevens werd gestart met het ontmantelen van de installaties. In de loop van donderdag zijn alle nog resterende spullen afgevoerd, aldus de politie. 

De aangetroffen drugs zijn vernietigd in een verbrandingsoven. Ook is zo'n 5.000 kilo aan chemicaliën, onder welke zeer brandgevaarlijke en bijtende stoffen, veilig gesteld. Maar ook een groot aantal grote vaten en een zogenaamde blokkenpers.

Smokkelen

De apparatuur en de chemicaliën waren bedoeld om cocaïne terug te winnen uit bijvoorbeeld shampoo of kleding, waarin de drugs verwerkt worden om ze over landsgrenzen te smokkelen. 

De ‘wasserij’ was ingericht in voormalige stal aan de Vullingsweg in het buitengebied van Heeswijk-Dinther. Het betreffende deel van deze zandweg was donderdag voor publiek afgesloten vanwege het onderzoek.

Over eventuele aanhoudingen wil de politie donderdag niets zeggen.