Fanfare St. Lambertus uit Nistelrode gaf in 2018 een concert met als thema circus.
Volledig scherm
Fanfare St. Lambertus uit Nistelrode gaf in 2018 een concert met als thema circus. © Thomas Segers

Vrijheidsconcert Bernheze gaat niet door

NISTELRODE - Het vrijheidsconcert in Bernheze gaat niet door. Fanfare St. Lambertus zou op 28 juni een speciaal concert verzorgen in de sporthal in Nistelrode. Daarvoor zou de gemeente ook de Bernhezer veteranen uitnodigen.

De gemeente zag het als een waardige afsluiting van de activiteiten rondom 75 jaar Vrijheid.  Vanwege de eerste coronamaatregelen was het concert in eerste instantie verzet van 5 mei naar 28 juni. Na aanscherping van de maatregelen is besloten het concert helemaal niet door te laten gaan. 

Orkest kan voorlopig niet repeteren

Voor het concert verwachtte de gemeente zo’n zeshonderd bezoekers. De fanfare was bezig met het regelen van een combo, zangers en zangeressen en zelfs een doedelzakspeler voor het optreden. Maar de fanfare kan voorlopig niet bij elkaar komen en dus niet repeteren. En het is onduidelijk hoe lang de maatregelen nog gaan duren.  

,,We zouden sowieso pas na 1 juni kunnen beginnen met repeteren. Dan is een uitvoering drie weken later niet haalbaar’’, zegt Erik-Jan Raijmakers van St. Lambertus. 

De individuele lessen van de muzikanten gaan, weliswaar digitaal, wel door.  

75-jarig jubileum

Volgend jaar viert de Nistelrodese fanfare het 75-jarig jubileum. Er staat vanaf de herfst al een aantal activiteiten voor het jubileumjaar gepland, waaronder een theaterstuk. Het vrijheidsconcert paste niet meer in het programma en komt daarom helemaal te vervallen.

  1. Schuldeisers vragen faillissement aan voor partycateraar Maison van den Boer
    PREMIUM

    Schuldei­sers vragen faillisse­ment aan voor partycate­raar Maison van den Boer

    Den Bosch/Heerlen/Veghel - Drie schuldeisers van Maison van den Boer in Veghel vragen het faillissement aan van de geplaagde cateraar. De drie crediteuren zeggen nog geld van de Veghelse onderneming tegoed te hebben en willen dat met deze faillissementsaanvraag alsnog zien te krijgen. De aanvraag wordt aanstaande dinsdag voor de rechtbank in Den Bosch behandeld, aldus de advocaat van de drie schuldeisers.