Volledig scherm
Vullen van de Snoepzakken in de Tuinzaal van het Franciscanessen klooster in Veghel Fotograaf: Van Assendelft © Van Assendelft Fotografie

Vrijwilligers schieten de Sint te hulp

VEGHEL - Sinterklaas heeft het in de maand november altijd extra druk en is dan ook erg blij met alle hulp die hij en zijn pieten kunnen krijgen. 

Daarom schoten de vrijwilligers van het Sint Nicolaas-comité de goedheiligman woensdagmiddag opnieuw te hulp.

In de Tuinzaal van het Franciscanessenklooster in Veghel hielpen zestig handen mee om allerlei zoetigheden in zakjes te stoppen voor de intocht van aankomend weekend. Wethouder Harry van Rooijen kwam ook kijken, en hielp ook even mee. Er werden 4500 snoepzakjes gevuld voor de kinderen aan de kade. Mies Jonkers, voorzitter van het Sint Nicolaas-comité, is heel blij met het resultaat. ,,Ik ben de vrijwilligers ontzettend dankbaar. Sommigen doen dit nu al meer dan 25 jaar. En de sfeer is net zoals ieder jaar heel helemaal top.”

Hoewel de Sint nog niet in Nederland is, zijn de voorbereidingen al wel in volle gang. Op 16 november komt Sinterklaas in Apeldoorn aan. Een dag later moet hij al in Veghel zijn. 

  1. Norovirus slaat toe in Boekels zorgcentrum: handenwassen en deuren dicht
    PREMIUM
    Norovirus

    Norovirus slaat toe in Boekels zorgcen­trum: handenwas­sen en deuren dicht

    BOEKEL - Twintig bewoners en tien personeelsleden van zorgcentrum Sint Petrus in Boekel hebben het gehad, acht bewoners hadden het dinsdag nog: het gevreesde Noro-buikgriepvirus dat vooral zwakkeren en ouderen een flinke knauw kan geven. Zo min mogelijk volk over de vloer in het zorgcentrum, nul activiteiten, extra personeel dat ook nog eens goed ingepakt en met veel ontsmettingsregeltjes het werk moet doen.