Volledig scherm
Zomers tafereel op mini-camping De Lindenhoeve in Nistelrode. © Jeroen Appels / Van Assendelft

VVD Bernheze wil dat elke toerist belasting betaalt

HEESCH - De VVD in Bernheze opent de aanval op de belastingvrijstelling voor minicampings. Als het aan de liberalen ligt gaan gasten van deze kleine campings ook toeristenbelasting betalen, net als gasten van bijvoorbeeld een bed and breakfast.

Op dit moment staat er in de regels voor toeristenbelasting in Bernheze nog een vrijstelling voor minicampings. De VVD stelt aan de gemeenteraad voor om deze vrijstelling te schrappen komende donderdagavond. De raad stelt dan sowieso de belastingtarieven voor 2020 vast. Voor de toeristenbelasting gaat het om 1,35 euro per overnachting.

Het gaat de VVD niet alleen om de financiën maar ook om het afdwingen van een goede administratie. Woordvoerder Paul Kremers: ,,Het lijkt ons, in het licht van criminaliteit en ondermijning, in ieder geval zaak dat de gemeente zo goed mogelijk registreert wie er allemaal in Bernheze overnachten.’’ 

Arbeidsmigranten

Om deze zelfde reden opperen de liberalen om de toeristenbelasting ook te gaan inzetten bij de huisvesting van arbeidsmigranten. Verhuurders van slaapplekken zouden dan steeds een namenlijst moeten kunnen overleggen aan de gemeente. Zo'n vernieuwing is echter minder makkelijk te regelen dan het opheffen van de vrijstelling voor minicampings.