Wisenten en taurossen moeten weg uit de Maashorst vindt de fractie VVD-Leefbaar Uden.
Volledig scherm
Wisenten en taurossen moeten weg uit de Maashorst vindt de fractie VVD-Leefbaar Uden. © Rene van der Lee

VVD-Leefbaar Uden: grote grazers moeten weg uit de Maashorst

UDEN - De kuddes taurossen en wisenten moeten zo snel mogelijk weg uit de Maashorst. Dat is de stellige overtuiging van de fractie VVD-Leefbaar Uden die vindt dat de veiligheid van de bezoekers van het natuurgebied voorop moet staan. Het standpunt wordt gedeeld door de VVD-afdelingen van Oss, Bernheze en Landerd.

De partij betreurt de recente incidenten in de Maashorst waarbij bezoekers werden aangevallen door grote grazers. ,,Negatieve incidenten zijn slecht voor het imago en stoten bezoekers aan de Maashorst af”, stelt fractievoorzitter Ton de Vroomen van VVD-Leefbaar Uden. ,,We kunnen nu nog ingrijpen.” 

Omgekeerde wereld 

De liberalen zijn het pertinent oneens met het Maashorstbestuur dat in een reactie op die aanvallen verkondigde dat mensen zich als gast moeten gedragen in het natuurgebied en afstand moeten houden tot de dieren. 

De omgekeerde wereld, vindt VVD-Leefbaar Uden. De Vroomen: ,,Het kan en mag niet de bedoeling zijn dat wisenten en taurossen de dienst uitmaken in de Maashorst. Iedereen moet vrij en veilig in de bossen kunnen vertoeven, van fietsers en wandelaars tot ruiters, joggers en mensen met honden.” Volgens de fractievoorzitter zijn er genoeg alternatieven voor de grote grazers die de vegetatie op orde kunnen houden.