Begin dit jaar werd het tunneltje in de Nieuwstraat Volkel afgesloten vanwege ijsvorming in de tunnel. De problemen lijken voorlopig nog niet opgelost.
Volledig scherm
Begin dit jaar werd het tunneltje in de Nieuwstraat Volkel afgesloten vanwege ijsvorming in de tunnel. De problemen lijken voorlopig nog niet opgelost. © Hans van Alebeek

VVD-Leefbaar Uden: ‘Uden wordt aan 't lijntje gehouden met verkeerstunnel Volkel’

VOLKEL - De fractie VVD-Leefbaar Uden is klaar met de provincie wat betreft de beloofde aanpak van de problemen rond de verkeerstunnel Nieuwstraat in Volkel. De partij heeft begrepen dat nieuw uitstel dreigt voor de beloofde aanpak van het probleem en noemt dat ‘onwenselijk en onaanvaardbaar’ gezien de verkeersveiligheid voor de gebruikers van de tunnel.

De ellende rond de lekkende verkeerstunnel onder de N264 bij buurtschap Lankes wordt al lange tijd kritisch gevolgd door de fractie VVD-Leefbaar Uden. De partij heeft nieuwe schriftelijke vragen aan het college gesteld over het tunneltje. Vanwege lekkages is de tunnel met name 's winters een groot gevaar omdat de weg door  ijsvorming dan spiegelglad wordt. Afgelopen winter werd de tunnel daarom al enkele dagen afgesloten. Gemeente en provincie - eigenaar van de tunnel - beloofden daarop dat het probleem nog voor deze zomer opgelost zou zijn. 

Uitstel 

Het Volkelse raadslid Ton de Vroomen heeft echter vernomen dat nieuw uitstel dreigt. Omwonenden zouden via een mail te horen hebben gekregen dat aanpak van de tunnel tot nader order wordt opgeschort. De provincie wil het karwei uit praktisch oogpunt combineren met de geplande grote reconstructie van de N264 tussen de A50 en de Middenpeelweg. De start van dat werk staat gepland voor medio 2020. 

VVD-Leefbaar Uden vindt dat de provincie haar eerdere beloftes niet nakomt. ,,Zowel de gemeente als onze inwoners worden aan het lijntje gehouden", schrijft VVD-Leefbaar Uden. De partij vindt dat ook slecht omdat tegelijkertijd met de lekke tunnel de verkeersveiligheid ter plekke verbeterd zou worden. ‘Wordt dat nu ook uitgesteld?’, wil de partij weten. De partij dringt er bij het college op aan dat het probleem nog voor deze winter wordt opgelost, desnoods door het juridisch bij de provincie af te dwingen. 

  1. Schuldeisers vragen faillissement aan voor partycateraar Maison van den Boer
    PREMIUM

    Schuldei­sers vragen faillisse­ment aan voor partycate­raar Maison van den Boer

    Den Bosch/Heerlen/Veghel - Drie schuldeisers van Maison van den Boer in Veghel vragen het faillissement aan van de geplaagde cateraar. De drie crediteuren zeggen nog geld van de Veghelse onderneming tegoed te hebben en willen dat met deze faillissementsaanvraag alsnog zien te krijgen. De aanvraag wordt aanstaande dinsdag voor de rechtbank in Den Bosch behandeld, aldus de advocaat van de drie schuldeisers.