Volledig scherm
PREMIUM
. © BD

Waarom Klaas Dijkhoff geen knoergoeie, maar een knoerberoerde Brabander is

De Knoerissen uit Uden kiezen elk jaar, en dat al een paar carnavalsjubilea lang, een ‘knoergoeie Brabander’: iemand die zich verdienstelijk maakt voor het mooiste feest van het jaar. Gerrit Braks en Guus Meeuwis waren het al, in 2019 is het de beurt aan Klaas Dijkhoff uit Kielegat.

Want wat kan de fractievoorzitter van de VVD goed hossen! Hij liet wel eens een debat schieten zodat hij zich kon verkleden als de Baron van Bassie en Adriaan of als Russische sporter die (niet) naar de Olympische Spelen mag. En als hij klaar is met bier drinken op de Grote Markt in Breda moet hij ‘uitbrakken’.

 1. Liever een biertje dan een hostie; toekomst kerk Heeswijk boeit niet iedereen
  Bij de dorpspomp

  Liever een biertje dan een hostie; toekomst kerk Heeswijk boeit niet iedereen

  Het sluiten en herbestemmen van een kerk. Voor veel ouderen, die zijn opgegroeid in de katholieke traditie, een gevoelig onderwerp. Toch is er geen ontkomen aan. Het dalende aantal kerkbezoekers en de hoge kosten voor het onderhoud van de oude gebouwen vragen om ingrijpende maatregelen. Met zorg en respect proberen kerkbesturen, gemeentes en bisdom een nieuwe invulling te vinden. Zoals in Heeswijk.
 2. De gevaren van een uitzwenkende ploeg: Osse scholieren worden met neus op de feiten gedrukt
  PREMIUM

  De gevaren van een uitzwenken­de ploeg: scholieren worden met neus op de feiten gedrukt

  BERNHEZE/OSS - Fietsers en landbouwvoertuigen vormen een gevaarlijke combinatie op de smalle polderwegen in Oss en omgeving. Elk jaar vallen er in Nederland een aantal doden en gewonden als gevolg van een ongeval met landbouwvoertuigen. In Oss en Bernheze willen ze daar een einde aan maken door scholieren, maar ook oudere mensen te laten ervaren hoe je als fietser moet omgaan met die enorme voertuigen.